Sovrum – före och efter

Renoveringen pågår för fullt här hemma. Just nu håller T på med byte av fönster i hallen, trappan och övre hallen. Sedan ska vi isolera väggarna, sätta upp nya väggar, tapetsera, måla taket, slipa golvet i övre hallen (för vi hittade ett fint trägolv under plastmattan), göra iordning trappan, lägga klinkers och golvvärme i hallen osv… Puh! Mycket att göra här hemma med andra ord.

Men en sak är vi i stort sett färdiga med: sovrummet och vår walk in closet. Vi ska byta fönster även där så småningom, men vi valde att börja med att ”bara” måla om än så länge för att kunna ha ett fungerande sovrum så att vi kunde flytta in direkt. Jag lovade ju er före- och efterbilder och här kommer några:

före sovrum

Sovrummet var målat i en, i vårt tycke, hemsk lila nyans, med en läskig bård. taket var träfärgat och inuti garderoberna var det också träfärgat och allmänt ofräscht. Golvet var ett relativt nytt laminatgolv så det valde vi att behålla, så länge i all fall.

sovrum efter

Vi var lite oense om förgvalet… Jag ville ha det ljust medans T ville ha det mörkt. Hmm… Han fick bestämma mot att jag fick välja detaljerna. Vi valde en mörkt brun fondvägg där samma bruna färg målades på bården. Vi valde en ljusare brun färg på övriga väggar så det blev rätt ljust i sovrummet ändå. Vi målade taket härligt vitt och det var grymt mycket arbete eftersom det först skulle kvistlackas, sedan grundmålas 2 gånger och därefter var vi tvungna att måla med vit färg hela 3 gånger för att få det att täcka riktigt. Puh… Men fint blev det! Sedan målade vi vitt inuti garderoberna, vit fönsterbräda samt vit ”gardinbräda”. Jag vet inte vad en sådan heter, men vi ville i alla fall kvar den, fast vit då.

sovrum detaljer

Hela huset kommer att ha en färgskala i natur/lantligt med röda och turkosa detaljer. Rött är T:s färg och turkos är min. Registreringsskylten är ett minne från hans tid i USA – Georgia on my mind. Turkos ljushållare och filt samt ett litet rött hjärta i fönstret. Vi har även bytt all el på övervåningen, vilket verkligen behövdes. Rislampan måste vi fixa till vad gäller sladdarna…

Vi är supernöjda med vårt sovrum. Det känns rofyllt och ombonat och jag sover som en stock där, vilket tillhör ovanligheterna. Någon gång i framtiden ska vi investera i en större säng eftersom vår nuvarande är 120 cm. Liiite trångt. Jag har även lite planer på att skriva något antingen på någon vägg eller på gardinbrädan, något citat eller ordspråk. Lite pyssel finns alltid att göra!

Nästa gång får ni hänga med in i vår walk in closet som är ett av mina favoritställen i huset!

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Verkligen jättefint! Gillar färgerna i sovrummet, och det stora härliga fönstret.
  Vilket jobb ni gjort!

  Förresten – kornisch heter gardinstångstäckaren va’?

  Jättefint som sagt, ser fram emot bilder på er ”closet”.

  Ha en härlig kommande vecka!
  kram

  Svara
  • Fröken Anki – fönstret är helt klart det bästa med rummet! Ljuset bara flödar in. 🙂
   Heter det kornisch? Tack! Det har jag nog aldrig hört förr…
   ha en härlig vecka du också!
   Kram, kram

   Svara
 2. pyret

   /  21 september, 2009

  Hej!!
  Så fint det blev! Väldigt behagligt i färgerna. Kram

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Han må hålla oss vakna om nätterna, men han är rätt söt i alla fall. ❤️ I dag har jag övat massor på huvudstående. Det går lite bättre för varje gång. Lite längre stunder utan att behöva stöd mot väggen, lite mer stabilt och rakt. 
Och fasen vad läskigt att se sig själv på film. Självkritiken är enorm... 🙈 Men nä, ett av målen förra året var ju att våga vara med på foton. I år kan det ju bli att våga vara med på film? 
#huvudstående #träningsglädje #strongerthanyesterday En promenad med maken i strålande sol. Inte fy skam! 😎 Vår duktiga, modiga tjej har tagit hål i öronen i dag! ✨
Hon har längtat länge efter att göra det och förra helgen bestämde hon sig - på fredag ska det ske. Först gjorde hon ett hål, började gråta och tvärvägrade att göra ett till. Men sedan gjorde vi en massa andra ärenden på stan och så mutade vi med att hon skulle få välja en stor godispåse om hon gjorde ett till, och då bestämde hon sig för att göra ett till. Och det gjorde inte ens ont! sa hon överraskat. 😊
Så stolt över henne, att hon vågade. Och nu är hon överlycklig här hemma. ❤️
#stoltmamma
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser