Den var visst lite FÖR fin

T och jag håller på med evighetsprojektet även kallat hall och trappa. Vi påbörjade det för ett år sedan och sedan har vi lååååångsamt bytt hela väggarna, satt upp gipsskivor, spacklat, slipat, rivit bort gammalt äckligt plastgolv samt målat taket vitt. Jag skriver vi men alla fattar ju att det är T som har gjort allt det där. Eller, jag rev ju faktiskt ner de gamla tapeterna och jag rev ju faktiskt bort den äckliga plastmattan. Tanken är att mitt jobb kommer nu när vi ska tapetsera alla sneda vrår och konstiga vinklar. Ett pillarbete som T gärna lämnar över till mig.

Så till saken. Det senaste vi gjorde var att måla hallgolvet rött. Och det blev precis så snyggt som vi hade hoppats. Men! Vi ville ju inte förstöra detta fina, nymålade golv så vi gick och köpte en ny dörrmatta. Vi hittade en kanonfin sak på Mio som vi föll för och på det röda golvet blev den bara ännu finare. Problemet är bara att sedan vi lade dit den där fina dörrmattan har vi gjort allt för att undvika att gå på den. Vi tar ett stort kliv över den rätt på det röda golvet. Allt för att inte skita ner vår fina dörrmatta.

Det är ju inte så den ska fungera. Tanken är väl att en dörrmatta ska ta emot värsta skiten innan man går vidare in i hallen. Sagt och gjort. T och jag insåg problemet och tog helt enkelt bort dörrmattan häromdagen. Den får bo någon annanstans här hemma, där den inte utsätts för skitiga skor.

Jag vet, hur töntigt är inte det? Att tycka att en dörrmatta är för fin för att gå på? Den som var så fin mot det röda golvet. Och nu måste vi ju hitta en ny dörrmatta. En matta som inte är för fin för att gå på men som ändå blir fin till vårt nymålade golv. Åh, vilka problem man har…

Ungefär så här ser mattan ut, fast just den som är på bilden är ingen dörrmatta. Och nu när jag hittade att den även fanns som vanlig matta vill jag ju ha en sådan hem också! Suck…

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Hanna

   /  23 augusti, 2010

  Haha, dessa härliga I-landsproblem 🙂

  Svara
 2. hahaha, så där var vi också när vi köpte ny matta till vår nyfixade hall. Det slutade med att mattan fick bli badrumsmatta, framför tvättstället. För där är man ju i alla fall ren på fötterna, och utan skor!
  Så jag tycker inte alls att det är töntigt att vara rädda om den fina mattan. Helt naturligt tycker jag! Du hittar säkert en bra plats till den. Rött golv låter spännande! Kanske blir en bild på hallen när den är klar?

  Lycka till med det fortsatta arbetet! och hoppas att du mår bra nu.
  kram

  Svara
  • Men i badrummet kan den ju bli blöt! 😉 Vi har kommit överens om att den ska flytta en våning upp till den övre hallen. Där ska den i stället få ligga på ett _vitt_ golv under skrivbordet. Det blir nog ett bra hem för den.

   Klart det blir bilder sen! Om kanske ett år eller så när vi är färdiga… Puh…

   Svara
 3. Hihi, ja vilka underbara problem 😀
  Kul att få höra lite om er renovering!

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser