Bästa träningsböckerna

Här kommer lite inspiration för att ta tag i träningen och köra på riktigt ordentligt nu i sommar:

Kettlebells är roligt, effektivt och enkelt. Perfekt att träna hemma med och särskilt nu under sommaren när det är enkelt att bara gå ut i trädgården och köra ett pass. Behöver man tips och inspiration på övningar eller färdiga pass är Träna med Kettlebells av Linus Johansson en bra bok.

Brist på tid är väl efter brist på motivation, den största anledningen till varför man inte tränar. Vill man träna korta, men ändå effektiva, pass, är Träna hemma på 10, 20 eller 30 minuter av Jennie Widegren och Jari Ketola en bra bok att inspireras av. Enkla, informativa beskrivningar av övningar som man kan köra hemma. Övningarna i den här boken är också gjorda för att man ska kunna köra med bara sin kropp som motstånd, utan vikter och andra träningsredskap.

Och behöver man lite extra peppning för att komma igång med den där träningen som så lätt prioriteras bort – då kan man kanske hitta lite peppning av Charlotte Perrelli och Jesper Björck i Kan jag kan du. Hon berättar i boken att hon aldrig har varit någon träningsmänniska, men nu när hon väl är inne i det har det blivit en god vana som hon inte vill sluta med. I boken hittar du tips på övningar, i två olika nivåer, samt peppning och även lite om mat. En bra bok att starta med!

Ännu en bok att använda för att träna hemma är Träning som funkar av Marie Larsson. Här finns mer djupgående förklaringar till hur kroppen fungerar och man får mer specifika tips på både test och övningar för inte bara styrka utan även stabilitet, balans, spänst, kondition och rörlighet. I slutet finns också färdiga program att följa – smidigt och enkelt!

Och för de gravida är Stark, glad, gravid av Maria Wigbrant och Jonas Lissjanis ett måste! Inspirerar till säker och bra träning under graviditeten och även efter. Här finns även andra delar som handlar om att få en så hälsosam graviditet som möjligt.

De här böckerna används flitigt här hemma som banker att plocka övningar ur. Ibland när motivationen tryter och man tycker att man bara kör samma övningar hela tiden – då plockar jag fram och bläddrar i någon av böckerna för att få nya idéer och inspiration. Träning är som roligast när den är varierad. Nu under sommartid står jag ute i trädgården och kör mina pass. Träning i det gröna är världens bästa gym!

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

  • *Malins paradis*

    "Paradise is where love dwells"
  • *Om mina foton*

    Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
  • Inga Instagram-bilder hittades.

  • *Kategorier*

  • *Malins arkiv*

  • *Admin*