Mamma, var är du?

I går var första gången som Mini faktiskt försökte ta sig till mig genom att krypa. Tidigare har hon ”ropat” ilsket och krävt att jag kommit, men i går ropade hon och kröp i stället mot därifrån min röst kom.

Jag stod i köket och diskade medan hon låg i vardagsrummet och gymmade lite. Jag hörde hur hon började ropa på mig och att hon också började krypa när hon hörde mig svara. Man hör när hon kryper eftersom hon fortfarande mest drar sig fram med hjälp av händerna – hon tjongar i händerna i golvet och drar sig fram, tjongar i händerna igen och drar sig fram… Det verkar jobbigt, men det går allt fortare framåt.

Så i går tittade jag in i vardagsrummet när jag hörde henne börja krypa och då var hon nästan framme vid dörren. När hon fick syn på mig gjorde hon ett igenkännande pipande och kröp mot mig. Jag gick tillbaka in i köket och vi fortsatte vårt ”varärdu?” – ”härärjag!”. Jag gick fram och tillbaka mot dörren för att hon skulle se mig och hon tog sig sakta men säkert allt närmare. Men när hon kom fram till dörren tog det stopp. Hon verkade tycka att tröskeln var lite obehaglig så när hon hamnade rakt över den blev det lite gråt och tycksyndommig. Då var det skönt att bli tröstad av mamma.

Förra veckan var också första gången på baby-rytmiken då hon kröp fram till lekfilten och valde leksaker helt själv. Min lilla flicka börjar bli stor nu!

Hon ser så himla stolt ut när hon lyckas krypa fram till något som hon vill nå. Världens leende och en stolthet i blicken. ”Titta mamma vad jag kan!” Tänk vilken frihetskänsla det måste vara, att kunna ta sig dit man vill.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser