En knaprig favorit

När jag var gravid hade jag lite dille på knäckebröd. Inte som en stor craving, mer som det perfekta mellanmålet. Och det blev ju några mellanmål varje dag, om man säger så. Och om nätterna också, jodå. T kunde vakna upp av att jag satt och åt i sängen. Jag vaknade alltid runt fyra på morgonen med världens hunger, tassade ner i köket och svängde ihop en macka eller två (eller tre), sedan fick de följa med upp i sängen där de mumsades upp innan jag kunde somna om igen.

När Mini kom försvann även suget av knäckebröd, men nu är det tillbaka igen. Åhnejdå. Jag är inte gravid igen, don’t you worry. Nä, det är nog mer årstiden som gör det. För knäckebröd är ju sååå ofantligt goda att doppa i varm chokladmjölk! Och det dricker man ju bara under den kalla årstiden. Eller, jag dricker det i alla fall bara när det är kallt ute.

Förra veckan botaniserade jag i knäckebrödshyllan i affären. Det är säkert ingen nyhet alls, men för mig var de det. Jag hittade nämligen knäckebröd från märket Ryvita som såg så himlans mumsiga ut. Inga tillsatser eller konstigheter, och gjorda på rågmjöl. De är sååå goda! Funkar kanoners att doppa i varm chokladmjölk. Har ni inte testat dem så gör det. De kommer definitivt att få följa med mig hem fler gånger från affären. Och doppas i chokladmjölk. Mumsmums.

Och apropå chokladmjölk. När jag var liten brukade mamma blanda socker och kakao i en mugg, och så hällde hon i en liten klick grädde. Sedan rörde man ihop allt till en gottig goja. Under tiden kokade hon upp vatten, som sedan hälldes i muggen med gojan. Supersmarrigt!  Hon gjorde den som sagt på vatten, men man kan säkert använda mjölk i stället om man hellre vill det.

Jag har inte hennes recept, men jag hittade ett liknande recept:
1 msk kakao
2 msk strösocker
3 msk grädde
Varmt vatten eller mjölk som man fyller upp muggen med
En klick vispad grädde på toppen så ser det extra mumsigt ut
Drick och njut!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser