Vår lilla inredare

Om man kommer hem till oss och kommer in i vårt vardagsrum kanske man undrar följande:

Var är fjärrkontrollerna?
Varför ligger det kuddar och filtar lite överallt?
Ok att man kan gilla en minimalistisk stil, men inget alls på soffbordet?
Varför står en fotpall och blockerar den öppna spisen?

Ja, det är så klart Mini som har varit framme och varit inredare. Eller ja, hon är i alla fall orsaken till hur vi inreder hemma för tillfället.

Fjärrkontrollerna måste stoppas undan för de är superdupermegaspännande att pilla på, att stoppa in i munnen, att leka med, att kasta med…
Kuddar och filtar funkar än så länge (hur länge till…?) som skydd för sladdar som annars ska ryckas i. Vi har alltså nästan inga kuddar eller filtar att mysa med i soffan längre – de ligger på golvet.
Soffbordet är perfekt höjd för Mini att stå och hänga mot. Och hon har låååånga armar och når precis allt. Min fina bricka med stämningsfulla ljus fick alltså vackert plockas bort och gömmas undan. Nu har vi helt tomt på soffbordet. OM det ligger något där åker det rätt så snart i golvet.
Den öppna spisen har i och för sig inte ens använts än den här säsongen, men det ligger vedträn som dekoration och eftersom det är perfekt höjd för Mini är hon där och plockar och grejar så fort hon får chansen. Och blir sotsvart om händerna. Enklast för alla var att ställa fotpallen mitt för öppna spisen och hindra henne från att nå den. Å andra sidan innebär det mindre mysfaktor när man sitter och läser i fåtöljen, men så får det bli.

Sedan kan man ju bortse från alla leksaker som hon sprider ut över hela nedervåningen. Jag plockar och plockar och plockar, men de åker fram lika fort igen.

Men vet ni, det är faktiskt rätt så charmigt med den här nya inredningsstilen. Man ser att vi är en barnfamilj när man kommer hem till oss. Mini är mitt inne i upptäckaråldern nu så jag tänker att det kommer vara en tid framöver då man får stå ut med att det är lite stökigt, att man inte kan ha framme vissa saker, att man får räkna med att allt som syns är till för att undersökas.

Man kan väl säga att vi lever efter Baby Rules här hemma numera!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser