Att ge komplimanger

I dag hade vi familjen samlad här hemma hos oss på julfika. Det är en tradition som T och jag håller på att skapa, att samla våra familjer tillsammans på lite glögg och fika strax innan jul. Mysigt, och extra roligt för Mini så klart att få den här traditionen. Träffa hela sin familj, sina kusiner.

Just nu är jag inne i någon slags usch-vad-fult-allt-är-här-hemma. Jag går och plockar och flyttar om grejer, gör arrangemang som jag sedan suckar missnöjt åt och förpassar bort, svär åt våra fula möbler som jag skulle vilja kasta ut och byta mot nya, rynkar på näsan åt orenoverade rum, skakar nekande på huvudet åt redan renoverade rum som jag inte är nöjd med. Inget duger. Allt blir bara en enda stor suck och missnöje. T försöker säga att mitt missnöje säkert beror på att vi har det lite rörigt nu p.g.a. Mini och anpassningar som har fått göras. Leksaker som hela tiden dras fram och plockas tillbaka, lekfilten mitt i vardagsrummet, kuddar som döljer spännande sladdar, inredningsdetaljer som har måst flyttas ur pilla-på-höjd. Det blir inte 100% när man måste anpassa och kompromissa.

Och det kanske är så. Tillfälligt inredningskaos.

Men glad blir man då när andra påpekar motsatsen. När våra fina gäster i dag säger att de tycker att vi har fått det så fint. Att de gillar våra vita väggar och färgstarka inredning som kontrast. Att de tycker att vi har gjort i ordning så fint i vardagsrummet med fina ljuarrangemang. Att de tycker mina julkransar är fina. Att de ser det som är fint och ger komplimanger för det. Att de ger osskomplimanger för vårt hem när jag behöver det som mest. Öppnar mina ögon och få mig att inse att så himla fult är här nog ändå inte.

Tänk vad fint det där med komplimanger är. Att kunna glädja någon annan med en liten kommentar. Små ord som ger stor värme. Det behövs så lite för att kunna göra någon glad.

Så i kväll när jag går och lägger mig och tänker över vad jag är tacksam för ska jag inkludera min fina familj (hela den stora) och vårt fina hem.

Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Han må hålla oss vakna om nätterna, men han är rätt söt i alla fall. ❤️ I dag har jag övat massor på huvudstående. Det går lite bättre för varje gång. Lite längre stunder utan att behöva stöd mot väggen, lite mer stabilt och rakt. 
Och fasen vad läskigt att se sig själv på film. Självkritiken är enorm... 🙈 Men nä, ett av målen förra året var ju att våga vara med på foton. I år kan det ju bli att våga vara med på film? 
#huvudstående #träningsglädje #strongerthanyesterday En promenad med maken i strålande sol. Inte fy skam! 😎 Vår duktiga, modiga tjej har tagit hål i öronen i dag! ✨
Hon har längtat länge efter att göra det och förra helgen bestämde hon sig - på fredag ska det ske. Först gjorde hon ett hål, började gråta och tvärvägrade att göra ett till. Men sedan gjorde vi en massa andra ärenden på stan och så mutade vi med att hon skulle få välja en stor godispåse om hon gjorde ett till, och då bestämde hon sig för att göra ett till. Och det gjorde inte ens ont! sa hon överraskat. 😊
Så stolt över henne, att hon vågade. Och nu är hon överlycklig här hemma. ❤️
#stoltmamma
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser