Alla jublar?

Så kom den då. Äntligen, verkade många tycka, för utropen på facebook ville aldrig sluta. Själv jag började dagen med en lång svordomsramsa. Och det är väl inget sätt att börja en morgon?

Snö. Den här säsongens allra första. Och jag känner bara att nä, det hade jag gärna sluppit helt. Det räckte med det som kom förra säsongen. Och säsongen innan. De säsongerna gjorde slut på ransonen snö för många, många år framöver.

Men jag säger inget. Jag stoppade i Mini i den tjocka vinteroverallen som gör henne till en liten orörlig Michelingubbe, virade om fleecefilten, och sedan halkade vi oss fram på vinterhala vägar med barnvagnen. Det var inte hennes första snö, för den var här i mars när hon föddes. Hon verkade inte reflektera nämnvärt över att det var en vit värld därute i dag. Hon sov lika sött i sin vagn som hon brukade.

Nja. Snö är inte min grej alls. Det är vackert på avstånd, det är vackert på bild. Jag stämmer inte in i jubelkörerna. Jag jublar i vår i stället – när grönskan, solen och värmen kommer. Det! Det är min grej!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Här vid Östergötlands Vättern finns inte en gnutta – så ge hit snön om det inte passar dig! *fnys*

  😉

  Svara
  • Okidoki, jag samlar ihop allt och skickar till dig! 😉

   Fast jag har bara ca 7 mil till Vättern, så så långt bort är ju inte snön från dig! 😀

   Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser