Brås på mamma

Mini gillar böcker. Fattas bara annat med en mamma som är en sådan bokmal…

När vi var på stadens bibliotek med mammagruppen i höstas, fick vi rådet att låta böckerna ligga framme. Ofta, sa bibliotekarien, ser vi böcker som något ömtåligt och lägger undan dem så att inte barnen kan nå dem. Vi låter dem bara ha böckerna när vi är med och läser. Tjocka pekböcker ska ligga framme, precis som leksaker, så att de kan undersökas och kännas på och tittas i. Däremot kan man låta mer ömtåliga böcker i papper vara mer oåtkomliga tills de blir större. Det rådet fick vi och jag tog genast åt mig. Jag hade lagt Minis pekböcker i hyllan, där hon definitivt inte kunde nå dem. Varför då egentligen? De ska ju användas av henne, inte bara när jag är med och bläddrar och läser.

Och hon tycker verkligen om sina böcker. Hon väljer ofta att sitta med en bok och bläddra i den, peka på bilderna, vrida och vända, fram och tillbaka. Nu börjar hon också få till det där med att bläddra. Och åh, vad spännande det är, tycker hon. Hon tittar på ena sidan och pekar och känner, för att vända tillbaka till andra sidan och peka och känna. Och så tillbaka igen. Ibland småskrattar hon förtjust, som om det ju är världens grej det där med att kunna bläddra och se bilderna om och om igen.

Det är helt underbart att se henne sitta där med en bok i sina små händer. Hon sitter där så nöjd, med koncentrerad blick och plockar med sin bok. Vrider, vänder, bläddrar, pekar, undersöker. Det ska nog gå att göra en bokmal av henne också minsann!

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser