Brås på mamma

Mini gillar böcker. Fattas bara annat med en mamma som är en sådan bokmal…

När vi var på stadens bibliotek med mammagruppen i höstas, fick vi rådet att låta böckerna ligga framme. Ofta, sa bibliotekarien, ser vi böcker som något ömtåligt och lägger undan dem så att inte barnen kan nå dem. Vi låter dem bara ha böckerna när vi är med och läser. Tjocka pekböcker ska ligga framme, precis som leksaker, så att de kan undersökas och kännas på och tittas i. Däremot kan man låta mer ömtåliga böcker i papper vara mer oåtkomliga tills de blir större. Det rådet fick vi och jag tog genast åt mig. Jag hade lagt Minis pekböcker i hyllan, där hon definitivt inte kunde nå dem. Varför då egentligen? De ska ju användas av henne, inte bara när jag är med och bläddrar och läser.

Och hon tycker verkligen om sina böcker. Hon väljer ofta att sitta med en bok och bläddra i den, peka på bilderna, vrida och vända, fram och tillbaka. Nu börjar hon också få till det där med att bläddra. Och åh, vad spännande det är, tycker hon. Hon tittar på ena sidan och pekar och känner, för att vända tillbaka till andra sidan och peka och känna. Och så tillbaka igen. Ibland småskrattar hon förtjust, som om det ju är världens grej det där med att kunna bläddra och se bilderna om och om igen.

Det är helt underbart att se henne sitta där med en bok i sina små händer. Hon sitter där så nöjd, med koncentrerad blick och plockar med sin bok. Vrider, vänder, bläddrar, pekar, undersöker. Det ska nog gå att göra en bokmal av henne också minsann!

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • *Malins paradis*

    "Paradise is where love dwells"
  • *Om mina foton*

    Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
  • Skolstart! 😊👍🏻 Så är en härlig helg i huvudstaden över. En helg med kära NY-vänner och nya bekantskaper, Midnattsloppet med fotostopp, Danny Saucedo (❤️), kändisspaning, shopping, balkonghäng med bubbel, drinkar och mat på Thaibåten med tillhörande sandstrand. Och så en massa skratt och tjejprat. En helg för både själ och hjärta. Och det där med avsked är aldrig roligt, men vi ses snart igen kära @vera_levererar @camhak67 @elinaaal ❤️
#midnattsloppet #friendship En timme till start! 👍🏻 Kändisspaning. Sådant man sysslar med i Stockholm. 😄
  • *Kategorier*

  • *Malins arkiv*

  • *Admin*