Hemmatjejer

Mini och jag har hållit oss hemma rätt mycket de senaste två tre veckorna. De babyträffar vi var så flitiga besökare på i höstas har satt igång igen, men jag har faktiskt inte varit där än. Ska jag vara ärlig har jag helt enkelt inte orkat ta mig dit. I stället har vi myst här hemma, bara Mini och jag. Först verkade hon bli lite rastlös av att bara vara hemma, men nu har vi fått in en rutin som verkar funka för oss båda. Hon har börjat leka mycket mer självständigt nu. Innan var jag tvungen att sitta på lekfilten för att hon skulle kunna leka, men nu är det helt ok att jag sitter i soffan och läser medan hon kryper runt och letar nya upptåg.

Roligast just nu är att tömma min handväska och leka med allt som ligger däri. Jag kan säga att jag har ju fått barnsäkra den och bara ha saker i den som är ok för henne att få tag på. Fast jag blir lite orolig när hon sitter och drar ut alla kort ur plånboken och slänger på golvet. Inte så kul om hon lyckas ta sönder betalkortet. Mobilen har jag lagt vid hallspegeln, men i dag kom hon krypandes med den i handen så nu når hon visst dit upp också! Gissa om hon blev sur när jag tog den ifrån henne?!

Det är urmysigt att sitta och titta på henne när hon leker och inte ser när jag tittar. Hon plockar och pillar, står och dansar lite, pratar och håller på. Nyfiken som få. Men jag måste säga att hon har blivit jätteduktig på att lyssna när jag säger ”nej”. Innan har sladdar varit otroligt lockande och fortfarande dras hennes händer dit, men numera drar hon bort handen när jag säger ”nej”. Men hon gillar att busa med mig. Hon kan stå och pilla i närheten av en sladd och titta på mig och skratta, precis som om hon vill säga att ”jag är bara i närheten mamma, men jag rör den inte”. Likaså har hon börjat kasta in sina strumpor i öppna spisen för då måste hon ju gå dit och ta upp dem igen. Smart tjej det där. Det gäller att hitta lösningar för att komma runt problemet.

Jodå, trots sömnlösa nätter har vi det mysigt här hemma. Jag är urtrött när T ska iväg till jobbet, och när han har åkt iväg får Mini komma över till min säng och så får hon ligga där och amma tills vi vaknar ett par timmar senare. På så sätt får jag i alla fall ytterligare ett par timmars sömn. Det är ju värre för stackars T som måste till jobbet. Vi hemmatjejer har det rätt så bra där. Vi kan ligga kvar i den varma sängen och bara mysa ett tag till. Det är sådana mysstunder som gör att man glömmer det där med jobbiga nätter. De är belöningen.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser