Historia

I går kväll satt jag och slösurfade runt på Facebook och såg då att det ryktades att kronprinsessan var på g att föda snart. Mycket riktigt visade det sig, när jag i morse slog på tv-nyheterna och såg de glada nyheterna! En liten prinsessa blev det. Och när prins Daniel höll sitt gripande tal rann känslotårarna över här hemma. Minnena från när vår egen Mini kom till världen bubblade så klart fram.

När de sköt salut kl. 12 stod Mini och jag framför tv:n och jag berättade för henne vad det var vi såg. Att det här faktiskt är ett historiskt ögonblick som få får uppleva. För det är det ju faktiskt. Svensk historia, när den är som bäst.

Och på Facebook har folk ömsom gratulerat ömsom bittert gnällt om pengarna vårt kungahus kostar. Själv hör jag till den gratulerande skaran, men alla tycker vi olika. Jag gillar vårt kungahus och då särskilt kronprinsessparet. Viktoria och jag är lika gamla och de gifte sig när jag var nygravid och satt och bölade framför tv:n till deras bröllop. De är på något sätt förknippade med Mini för mig. I samband med deras bröllop kunde jag inte ens läsa deras namn förrän jag började böla p.g,a. att jag blev så rörd – och det var så vi förstod att jag var gravid. 🙂

Så jag säger grattis till Sveriges nya prinsessa! Vår blivande drottning?

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s