Nya promenadvägar

I bakgrunden syns Castillo El Sohail, en vacker fästning belägen högt upp på en kulle med bedårande utsikt över havet.

Fuengirola är känd för sin vackra strandpromenad, som enligt uppgift är 8 km lång. Vackert kantad av palmer, blommor, sandstrand och flera restauranger. Kan man annat än njuta när man får chansen att promenera med barnvagnen där?

Mini och jag tog flera promenader utmed havet. Hon nyfiket spanande på alla vi mötte – spanjorer, engelsmän, holländare och en och annan skandinav. Fast, i Minis ögon var ändå hundarna det mest intressanta. Hon följde dem med blicken så långt det bara gick att vända på huvudet. Särskilt på söndag morgon när vi tog vår sista promenad innan hemfärden vid lunch, mötte vi många morgonrastande hundar. Spännande, spännande, tyckte Mini.

Medan Mini spanade på hundar spanade jag på havet och sandstranden och tog extra djupa andetag när vi gick förbi fiskrestauranger där de grillade fiskspett direkt på stranden. Lyssnade på spanska samtal omkring mig, njöt av att kunna gå i kort klänning och sandaler en lördag kväll utan minsta tendens till att frysa. Om ni undrar över koftan på bilden så är den solskydd eftersom jag även den här gången brände armarna lysande röda… Att man aldrig lär sig.

Fuengirola är en fantastiskt mysig liten kuststad. Turistig – javisst, men är inte de flesta kuststäder det? Perfekt för en barnfamilj hur som helst, och alldeles utmärkt för långa barnvagnspromenader utmed ett glittrande hav. Jag behövde inte så mycket mer än så under resan. Mini och jag njöt nog lika mycket båda två av våra promenader. Omväxling mot våra dagliga promenader här hemma. Och varmare. Så otroligt mycket varmare och behagligare.

Sa jag att jag gick i sandaler? S.A.N.D.A.L.E.R. Suck. Ljuvligt, var ordet.

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Åh, så härligt!

    Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s