Frukost

Jag är en frukostmänniska. Jag älskar frukost. Det finns inte en chans att jag skulle kunna hoppa över frukosten och börja dagen utan den. No can do.

När jag bor på hotell är frukosten bland det bästa med hela vistelsen. Åh, jag kan sitta hur länge som helst och äta, ta om, testa en massa olika delikatesser. Sedan behöver jag inte äta förrän fram på kvällen, så mätt som man blir.

För några veckor sedan bytte jag ut min frukost helt och hållet. Eller nja, vissa delar av den. Jag blev så himla trött på att äta bröd så jag bestämde mig för att helt enkelt ta bort det ur min frukost. Nu äter jag i stället äggröra och en smoothie. Och så kaffe på det – en stor kopp. Det är enda gången på dagen jag dricker kaffe, men just på morgonen tycker jag att det är så himla gott.

Min smoothie varierar ofta, men grunden är alltid densamma. Jag pressar saften ur två apelsiner och häller i blendern, sedan i med en banan. Det är alltså grunden. Därefter häller jag i vad vi har hemma eller vad jag känner för. I dag blev det bara frusna jordgubbar, ibland blir det bärmix eller kanske hallon och björnbär.

Jag har aldrig i yoghurt eller mjölkprodukter eftersom de gör att man blir slemmig i halsen, däremot har jag en liten klunk mjölk i kaffet. Äggröran gör jag på två ägg och lite riven ost – mums! Det gör att den får mer smak och blir krämigare.

En bra start på dagen! En massa proteiner i äggen och en massa vitaminer och antioxidanter i smoothien. Ett bra sätt att få i sig sin dagliga dos frukt och bär.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s