Fototriss – lugn och ro

Veckans tema i fototriss är lugn och ro.

Det finns en sak som alltid skänker mig lugn och ro, som jag behöver göra för att få lugn och ro i sinnet – läsa. Så fort jag får någon minut över vill jag slå mig ned med en bok i händerna. Läsa för att stilla sinnet, få tankarna att samla sig och för att kunna få en stund bara för mig själv. Jag har alltid älskat att läsa, ända sedan jag var liten och plöjde hästböcker i mängder och på löpande band.

Hemma hos mig ligger böckerna på hög, lite överallt. Det finns alltid minst en bok påbörjad, helst flera så att jag kan välja bok efter vad sinnet behöver för stunden. Att läsa är att få försvinna in i en annan värld för en stund. Att läsa är lugn och ro för mig.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. Att läsa är verkligen rofyllt…
  Härlig och fin triss med fina bilder!

  Svara
 2. Vilken vacker och hjärtlig triss 🙂

  Svara
 3. Jag har ingen ro längre för att läsa! Tyvärr! Känner mig väldigt ledsen för det för jag kommer ihåg när jag var liten så läste jag böcker alltid!!

  Glad är jag att det inte blev grönt utan denna tolkning för det var verkligen tokfina bilder med härlig känsla i! Perfekt tolkat! :O)))

  Ha en fortsatt skön söndag!

  Svara
  • Det är nog många som känner så – att man har tappat läsningen på vägen någonstans. Det kanske kommer igen, någon gång? 🙂

   Tack! 🙂

   Svara
 4. Härlig triss. Visst är det rofullt att läsa men jag är en väldigt periodare i mitt eget läsande. Ena stunden kan jag plöja bok efter bok medans nästa så läser jag inget på månader.

  Älskar sepiatonen du gått på bilderna. Den gör sig väldigt bra tillsammans med böckern. Snyggt

  Svara
  • Så kan det ju definitivt vara. Jag får också perioder då att läsa känns övermäktigt, men så kommer jag in i ett stim och kan läsa minst en bok om dagen.

   Tack! jag tycker att sepia och text/böcker gör sig väldigt bra. Men så är jag svag för gamla, vackra böcker också. 🙂

   Svara
 5. Snyggt fotat som inger lugn och ro.

  Svara
 6. Många finner lugn & ro med en bok i sin hand.. Absolut inte jag.. men dina bilder gillar jag verkligen 🙂

  Svara
  • Så är det för många, tror jag. Jag har perioder då jag också känner så, men jag är en läsande människa så de där perioderna brukar alltid gå över så småningom.

   Men kul att du gillade bilderna iaf! 🙂

   Svara
 7. Så är det verkligen för mig också. En härlig känsla!

  Svara
 8. Fin variant på trisstemat.

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser