En hög blå blomma

Så var sökorden för Google när jag skulle ta reda på vad den där fina blå blomman i vår trädgård heter. För jag kan inga namn, eller i alla fall väldigt få. Och tack vare Google vet jag nu att det är en Strandiris, eller Sibirisk Iris.

Vacker är den, där den ståtligt lyser starkt blått och sträcker sig upp mot himlen. Härligt blå och välkomnande vid vår infart.

Jag älskar blommor och tycker att det är underbart att ha mycket blommor i en trädgård, men jag kan inget om dem. Och jag är alltför ointresserad av trädgårdsarbete för att vilja sköta om dem. De stackars blommor jag planterar i krukorna brukar skrika efter vatten innan jag kommer ihåg att de behöver det. Som tur är har jag en av blommorna precis vid ytterdörren, och när den ligger och flämtar alltför mycket ser jag och kommer därmed ihåg att vattna även övriga. Annars skulle de inte leva så länge här hemma.

Jag skulle gärna ha någon annan som höll på och fixade i min trädgård. Gjorde den lite mysigare. Fler blommor. Mer som ett rum. Nu är det alldeles för öppet och kalt för min smak. Men. Man kan inte ha en massa land eller blommor om man inte vill ta hand om dem. Det är bara att inse. Vår trädgård får fortsätta vara ett hav av gräs och öppna ytor. Och så får jag passa på att njuta av de få blommor vi faktiskt har.

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. En av mina favoritblommor. Så vackra!

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser