En hög blå blomma

Så var sökorden för Google när jag skulle ta reda på vad den där fina blå blomman i vår trädgård heter. För jag kan inga namn, eller i alla fall väldigt få. Och tack vare Google vet jag nu att det är en Strandiris, eller Sibirisk Iris.

Vacker är den, där den ståtligt lyser starkt blått och sträcker sig upp mot himlen. Härligt blå och välkomnande vid vår infart.

Jag älskar blommor och tycker att det är underbart att ha mycket blommor i en trädgård, men jag kan inget om dem. Och jag är alltför ointresserad av trädgårdsarbete för att vilja sköta om dem. De stackars blommor jag planterar i krukorna brukar skrika efter vatten innan jag kommer ihåg att de behöver det. Som tur är har jag en av blommorna precis vid ytterdörren, och när den ligger och flämtar alltför mycket ser jag och kommer därmed ihåg att vattna även övriga. Annars skulle de inte leva så länge här hemma.

Jag skulle gärna ha någon annan som höll på och fixade i min trädgård. Gjorde den lite mysigare. Fler blommor. Mer som ett rum. Nu är det alldeles för öppet och kalt för min smak. Men. Man kan inte ha en massa land eller blommor om man inte vill ta hand om dem. Det är bara att inse. Vår trädgård får fortsätta vara ett hav av gräs och öppna ytor. Och så får jag passa på att njuta av de få blommor vi faktiskt har.

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. En av mina favoritblommor. Så vackra!

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Skolstart! 😊👍🏻 Så är en härlig helg i huvudstaden över. En helg med kära NY-vänner och nya bekantskaper, Midnattsloppet med fotostopp, Danny Saucedo (❤️), kändisspaning, shopping, balkonghäng med bubbel, drinkar och mat på Thaibåten med tillhörande sandstrand. Och så en massa skratt och tjejprat. En helg för både själ och hjärta. Och det där med avsked är aldrig roligt, men vi ses snart igen kära @vera_levererar @camhak67 @elinaaal ❤️
#midnattsloppet #friendship En timme till start! 👍🏻 Kändisspaning. Sådant man sysslar med i Stockholm. 😄
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*