Vår lilla härmapa

Man får passa sig noga vad man säger eller vad man gör. Mini beskådar, tar in – och härmar. Är vi ute i trädgården och hon hör fåglar härmar hon deras läten. Hör hon någon skratta svarar hon direkt med att skratta högt, och oftast då ett jättekonstigt fejkat skratt som alltid får T och mig att börja skratta – vilket gör att hon skrattar ännu mer, och så är vi fast i en cirkel.

En favoritgrej hon gör är att ta telefonen, eller fjärrkontrollen, spänna fast den mellan öra och axel och sedan gå runt och ”prata” och asgarva. Ungefär som om hon är inne i ett jättefängslande samtal med någon. ”Bla, bla, bla, ha ha ha, bla, bla, bla, ha ha ha” låter hon. Undrar vem hon härmar då? Hmm. Det kan ju inte vara jag som brukar låta så i telefon?!

Och så har hon lärt sig att öppna dörrar. Javisst. Det märkte jag när jag snabbt skulle springa ut och hämta en sak i vedboden. Det tog inte många sekunder för mig att ta mig dit, men väl där hörde jag ett konstigt ljud och när jag tittade mot huset såg jag Mini stå där halvvägs nedför trappan och prata förtjust med Nasse. Gissa om jag nästan fick hjärtattack… Så nu är det alltså lås som gäller hela tiden på ytterdörren, annars är hon där och rycker och går ut. Att ta sig nedför trappan går lätt som en plätt.

När det gäller riktiga ord har det bara kommit ett nytt efter mamma, pappa, titta, där. Av någon anledning är det just ordet ”gurka”. Inte för att hon får gurka så särskilt ofta, men tydligen är det något hon gillar. Gu-ka, säger hon titt som tätt, och det kan lika gärna vara riktat mot en banan. Det är inte så noga. Det funkar till lite vad som helst.

Men visst är det häftigt. Det är inte svårt att känna igen oss själva i hennes handlingar. Hon ser vad vi gör och vill göra likadant. Och det är ju så man lär sig.

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Haha, visst är det underbart att se vad de plockar upp och härmar! E brukar också gå omkring med telefon, eller fjärrkontroll och antingen prata i den eller rikta den mot stereon eller teven. 🙂 öppna dörrar gör vår buse också! Går så fort och sen är han ute på trappen. Som han nu också nästan klarar att ta sig nerför.
  Det är härligt att de utvecklas men ibland känns det som att det går lite för fort, och så ställer det nya krav på uppmärksamhet från oss föräldrar. Vi är inte lika snabba att anpassa oss. 😉

  Svara
  • Nope, man hinner knappt med i utvecklingen. Ena stunden ligger de bara på golvet och sprattlar – andra stunden öppnar de dörrar och går iväg. 🙂

   Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Han må hålla oss vakna om nätterna, men han är rätt söt i alla fall. ❤️ I dag har jag övat massor på huvudstående. Det går lite bättre för varje gång. Lite längre stunder utan att behöva stöd mot väggen, lite mer stabilt och rakt. 
Och fasen vad läskigt att se sig själv på film. Självkritiken är enorm... 🙈 Men nä, ett av målen förra året var ju att våga vara med på foton. I år kan det ju bli att våga vara med på film? 
#huvudstående #träningsglädje #strongerthanyesterday En promenad med maken i strålande sol. Inte fy skam! 😎 Vår duktiga, modiga tjej har tagit hål i öronen i dag! ✨
Hon har längtat länge efter att göra det och förra helgen bestämde hon sig - på fredag ska det ske. Först gjorde hon ett hål, började gråta och tvärvägrade att göra ett till. Men sedan gjorde vi en massa andra ärenden på stan och så mutade vi med att hon skulle få välja en stor godispåse om hon gjorde ett till, och då bestämde hon sig för att göra ett till. Och det gjorde inte ens ont! sa hon överraskat. 😊
Så stolt över henne, att hon vågade. Och nu är hon överlycklig här hemma. ❤️
#stoltmamma
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser