Minnen från Varberg

 

Vi tog en tur till Varberg, en stad som jag inte har varit i tidigare konstigt nog. Jag är ju i stort sett uppvuxen i Halmstad om somrarna, och trots att Varberg ligger så nära har jag aldrig varit där.

Det visade sig vara en härligt mysig stad. Vi parkerade gratis i ett parkeringshus, bara ett stenkast från fästningen. Tog en tur upp och runt fästningen, en plats som fick arkeologen i mig att sucka nöjt. En liten sandstrand precis intill lockade Mini till ett fotplaskande och där hade hon nog gärna stannat hela dagen om vi låtit henne. Men det blåste rätt rejält, så strandliv stod inte på schemat. Däremot en glasspaus på altanen till Kallbadhuset. Där var det lä, varmt och soligt så där tillbringade vi en lång stund med att bara sommarnjuta.

Inne i centrum var det marknad och vi köpte de godaste jordgubbarna vi någonsin smakat. Så underbart söta och saftiga. Mini åt upp nästan en hel liter på egen hand, och var sedan bärröd runt hela munnen och med fläckiga kläder gick det inte att undgå att se vad hon hade smaskat på.

Jag blev ruskigt sugen på att stanna längre, att ta en hotellnatt och avnjuta fisk och skaldjur på någon mysig restaurang. Strosa runt mer i denna så mysiga stad. Men vi hade bestämt oss för en tur till Halmstad med några av T:s bröder dagens efter, så vi nöjde oss med en heldag. På återseende, säger jag bara. Men nästa gång får det bli den där hotellnatten också. Eller kanske två.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • *Malins paradis*

    "Paradise is where love dwells"
  • *Om mina foton*

    Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
  • Skolstart! 😊👍🏻 Så är en härlig helg i huvudstaden över. En helg med kära NY-vänner och nya bekantskaper, Midnattsloppet med fotostopp, Danny Saucedo (❤️), kändisspaning, shopping, balkonghäng med bubbel, drinkar och mat på Thaibåten med tillhörande sandstrand. Och så en massa skratt och tjejprat. En helg för både själ och hjärta. Och det där med avsked är aldrig roligt, men vi ses snart igen kära @vera_levererar @camhak67 @elinaaal ❤️
#midnattsloppet #friendship En timme till start! 👍🏻 Kändisspaning. Sådant man sysslar med i Stockholm. 😄
  • *Kategorier*

  • *Malins arkiv*

  • *Admin*