Minnen från Varberg

 

Vi tog en tur till Varberg, en stad som jag inte har varit i tidigare konstigt nog. Jag är ju i stort sett uppvuxen i Halmstad om somrarna, och trots att Varberg ligger så nära har jag aldrig varit där.

Det visade sig vara en härligt mysig stad. Vi parkerade gratis i ett parkeringshus, bara ett stenkast från fästningen. Tog en tur upp och runt fästningen, en plats som fick arkeologen i mig att sucka nöjt. En liten sandstrand precis intill lockade Mini till ett fotplaskande och där hade hon nog gärna stannat hela dagen om vi låtit henne. Men det blåste rätt rejält, så strandliv stod inte på schemat. Däremot en glasspaus på altanen till Kallbadhuset. Där var det lä, varmt och soligt så där tillbringade vi en lång stund med att bara sommarnjuta.

Inne i centrum var det marknad och vi köpte de godaste jordgubbarna vi någonsin smakat. Så underbart söta och saftiga. Mini åt upp nästan en hel liter på egen hand, och var sedan bärröd runt hela munnen och med fläckiga kläder gick det inte att undgå att se vad hon hade smaskat på.

Jag blev ruskigt sugen på att stanna längre, att ta en hotellnatt och avnjuta fisk och skaldjur på någon mysig restaurang. Strosa runt mer i denna så mysiga stad. Men vi hade bestämt oss för en tur till Halmstad med några av T:s bröder dagens efter, så vi nöjde oss med en heldag. På återseende, säger jag bara. Men nästa gång får det bli den där hotellnatten också. Eller kanske två.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser