Tomt

Det är så tomt här hemma nu. Alla de där små sakerna som gör ett hem till ett hem, hemtrevligt och mysigt, ligger nedpackade i flyttlådor. Väggar ekar tomma där foton har suttit, hyllor gapar tomma där böcker och inredning tidigare har stått. När man öppnar köksskåpen möts man bara av enstaka glas och tallrikar. Allt annat är nedpackat.

T har redan kört flera lass med både lådor och möbler till vårt tillfälliga magasin samt till sina föräldrar där vi får förvara en del fram till flytten. För att slippa köra så många lass på själva flyttdagen. Det kommer att bli mycket ändå, med de stora möblerna som tar sådan plats i en flyttbil de tunga lyften och alla mil de ska förflyttas.

Det är jobbigt med allt det tomma. Det blir så definitivt på något vis. Vårt hem är inte längre ett hem – det är bara ett tillfälligt boende i väntan på nästa hem. Häromdagen sköljde ledsamheten över mig. Att vi inte ska bo kvar här. Att vi ska lämna vår fina gård och alla underbara minnen. Att vi ska byta hemstad. Att hela vardagen kommer att bli helt annorlunda – med allt vad en ny hemstad och det vardagliga livet innebär.

Det känns läskigt. Bryta upp och börja på nytt någon annanstans. Jag vet att det kommer att innebära en lättnad för oss som familj. Ett enklare, smidigare och lättare liv i vardagen. Mer tid för oss som familj. Men ändå. Lite läskigt är det ändå att bara lämna hemstaden och flytta till en helt annan stad. Ändra hela vardagen.

Bara en månad kvar här nu, knappt det ens. Sedan går flyttlasset på riktigt.

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser