Omtumlande

Det har varit några minst sagt omtumlande dagar här hemma. Efter en evighets funderande tog jag beslutet att lämna iväg min älskade Linus på foder hos en tjej. Och beslutet jag redan tog förra vintern var då dags att infria – att ta bort finaste gammelpållen Nicke.

Linus åkte i onsdags och redan samma kväll ringde de och sa att de kunde ta Nicke dagen därpå. Det bästa för honom som gick och gnäggade efter Linus i hagen. På torsdagen ringde de en kvart innan de skulle komma och jag tog ett allra sista farväl innan jag satte Mini i bilen och åkte. Jag hade aldrig klarat att se när det hände, men T var med ända till slutet. Det kändes bra.

Nu går jag här hemma och vanan trogen vandrar blicken hela tiden mot hagen. Som är tom. Tom som i hästlös, som i hjärtskärande.

Mitt hjärta är i tusen bitar. Att ta bort Nicke var en absolut nödvändighet – att låta honom gå en vinter till hade varit elakt. Och även om beslutet var självklart gör det inte mindre ont för det. Och beslutet om Linus? Inte alls lika självklart. Men om jag ser till hans bästa, och som djurägare måste man ju alltid se till djurets bästa, är det rätt beslut. Där får han den tid och ridning som jag inte längre, just nu, kan ge. Just nu vill jag lägga all tid jag har med min lilla tjej och det är inte snällt mot Linus. Det är bättre att han är hos någon som rider honom, borstar honom och pysslar med honom i timmar. Då trivs hans bäst.

Det har varit en tung vecka. Många tårar, många förändringar, många beslut. Det tär, och jag är helt slut.

Nu vill jag bara bort från gården. Slippa se tomma hagar, slippa lyssna efter klapprande hovar och frustande hästar som inte längre är där. Nu vill jag flytta. Bort, bort, bort.

 

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Usch så ledsamt! Men hellre göra det innan djuret får allt för ont. Trots att det gör ont i en själv! Förstår att du nu bara vill komma iväg till det nya. Hopppas ni har en bra helg bortsett från det tomma stallet.
  Kramar

  Svara
 2. Så svårt. Stor stryrkekram!

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Skolstart! 😊👍🏻 Så är en härlig helg i huvudstaden över. En helg med kära NY-vänner och nya bekantskaper, Midnattsloppet med fotostopp, Danny Saucedo (❤️), kändisspaning, shopping, balkonghäng med bubbel, drinkar och mat på Thaibåten med tillhörande sandstrand. Och så en massa skratt och tjejprat. En helg för både själ och hjärta. Och det där med avsked är aldrig roligt, men vi ses snart igen kära @vera_levererar @camhak67 @elinaaal ❤️
#midnattsloppet #friendship En timme till start! 👍🏻 Kändisspaning. Sådant man sysslar med i Stockholm. 😄
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*