Rensa och städa och fixa och dona

Jag fortsätter min rensa i röran-mani här hemma. Förra året rensade jag massor, men det känns fortfarande som om det finns för mycket grejer som bara ligger och tar upp energi och kraft. För så känns det. Är det fullt med grejer, oavsett om det ligger gömt i garderob och förråd, tar det energi. Jag blir helt trött när jag öppnar en dörr och ser att det är helt fullt därinne.

Eftersom vi visste att vi skulle flytta förra året var det rätt enkelt att ta tag i rensandet, men då var det mer större saker som gällde. Jag skänkte t.ex. flera stora lådor med böcker. Nu går jag in på lite mindre saker.

I dag slängde jag t.ex. säkert hälften av mina smycken. Alltså oäkta smycken, tingeltangel som en del säger. Det var främst halsband som fick stryka med. Halsband i färger jag aldrig använder, som blivit fula och slitna, kändes omoderna och sådana som jag aldrig riktigt har trivts i. Bort med dem. Rakt ner i soporna. Gud så skönt. Nu finns det ju i stället utrymme för att fylla på med nya, fräscha halsband i färger och former jag gillar.

Jag gjorde också i ordning i förrådet som vi har i lägenheten. Där vi bara ställer in saker som vi ska ta itu med sedan. Detta sedan. I dag rensade jag ut och gjorde i ordning och det känns så skönt nu när man öppnar dörren och allt är snyggt och prydligt! Jag passade även på att stuva undan lite av Minis urväxta kläder. Hon växer så det knakar nu och en tröja kan helt plötsligt bli för liten från en dag till en annan. Under röjningen passade jag även på att rota fram lådan med kläder vi har fått i större storlekar. Till hennes glädje fanns det en massa skor där, så vi hade modevisning när hon skulle prova och testspringa precis alla skor. Hon äääälskar skor. Vi kan inte gå in i en skoaffär med henne längre för hon tar alla, helst färgglada och med höga klackar, och provar. Ser rätt roligt ut med hennes små fötter i de där stora skorna.

Men tillbaka till rensandet. Jag vet att det finns böcker där det finns utmaningar som man ska göra veckovis, som ett schema vad man ska tag i. Det skulle jag vilja testa. Jag gillar det där med att bocka av när man har gjort klart något. En ok-stämpel i rumpan liksom.

I dag blir det i alla fall inte mer rensande, och inte i veckan heller. I morgon ska vi till Helsingborg ett par nätter och det ska bli obeskrivligt skönt att få komma bort, bo på hotell och bara göra något helt annat. Det är dessutom första gången på ca 15 år som jag kan åka iväg någonstans utan att först behöva kolla om någon kan passa hästen/katterna. Konstig känsla. Men skönt. Det var ju så här jag ville ha det. Bara fokusera på familjen.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Det kan vara så härligt befriande att rensa och slänga. Ha det riktigt mysigt i Helsingborg.

  Svara
  • Det är obeskrivligt skönt att rensa och få bort allt gammalt som bara ligger…

   Tack! Vi hade en härlig Helsingborgs-resa!

   Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s