En riktig pärla

Det var tredje gången vi var i Fuengirola, och trots att vi är där i jobb har vi också hunnit utforska den lilla staden lite mer för varje gång. Men det är konstigt. Varje gång vi kommer hem upptäcker jag att vi har ungefär noll foton från själva föreläsningarna och ungefär 200 av allt annat runt omkring. I år lyckades jag dock fota flera av våra kollegor, och det är ta mig tusan första gången jag gjort det!  Och jo, jag tror att jag tog något enstaka foto inne i själva föreläsningslokalen första året, fast under en paus så det var helt folktomt. Å andra sidan är det väl inte jättespännande att ha en massa foton på folk som står stilla och pratar, då måste man krypa fram rätt nära för att det ska bli bra. Men lokalen i sig är fantastisk. Jag tror att det säkert är en perfekt lokal för bröllop eller liknande. En riktig balsal är det, och mycket vacker.

Men, jag tänkte i stället visa er lite bilder på själva Fuengirola. Det är ett perfekt ställe att åka till både för konferens och för barnfamiljer på semester. Just i år tyckte jag att det var ovanligt många turister. Det låg folk runt poolen varje dag, och tidigare år har det nästan varit tomt där. Men för varje år vi är där har de piffat upp staden ännu mer och gjort den renare, fräschare och mer anpassad för turister. Det finns en strandpromenad som är 8 km lång och där det vimlar av folk som antingen går eller springer, från tidig morgon till sen kväll. Och det är rent och fräscht och superenkelt att köra barnvagn. Vi bor alltid på hotellet allra längst bort på strandpromenaden, men det är en ren njutning att gå de 2-3 km in till själva citykärnan. Om man nu kan kalla det city, så stort är det inte. utmed strandpromenaden finns massa restauranger, caféer, affärer och barer. Man behöver inte röra sig in till citykärnan om man inte vill, men där inne finns all bra shopping samt restauranggatan. Det finns två stora köpcenter i Fuengirola, och vi hittade faktiskt det ena för första gången i år. Lite konstigt att vi missat det då det bara ligger något kvarter från hotellet. Bra var det i alla fall, för där fanns en jättebra mataffär där vi shoppade vatten och tilltugg. Det andra köpcentret ligger längre bort, och det har inte hunnits med än. Sedan finns också ett vattenland, som vi inte har besökt, samt en djurpark mitt i city (!) som är helt klart värt ett besök.

hamnenhamnen1

Strandpromenaden som man kan gå eller springa på kilometer efter kilometer.

strand

Eftersom själva strandpromenaden är 8 km är givetvis även stranden det. Den är väldigt välskött, särskilt de områden där man kan hyra solstolar. Där krattas det och fejas för fullt. Vi har aldrig haft tid att ligga på stranden, och eftersom vi alltid varit där i april har det funnits gott om lediga platser. På sommaren är det säkert mer folk här.

Visst är det vackert med bergen som ringar in hela staden?

krokodil

Nytt för i år var alla konstnärliga sandkreationer här och var. Konstnärerna satt hela dagarna i en solstol bredvid och vaktade, medan turister slängde ner pengar till dem. Andalusien har det tufft just nu, med 36% arbetslöshet och det gäller att hitta egna sätt att få ihop pengar.

kyrkan

torget

torgduva

Kyrkan med tillhörande torg är navet i staden och därifrån utgår shopping- och restauranggatorna. Där i närheten ska också svenska skolan ligga, men jag glömde faktiskt bort att leta upp den.

restauranggatan

Som sagt, en hel gata med bara restauranger. Vi var där för allra första gången i år eftersom vi hade möjlighet att äta en kväll ute. Annars äter vi alltid alla våra måltider på hotellet där konferensen är. Vi skulle väl ha tid att hinna ta oss in till centrum någon gång också egentligen för luncherna är rätt långa. Men då vill vi hellre passa på och träffa kollegor och äta lunch med dem på hotellet. Men det är klart, det var trevligt att få se restauranggatan. Det fanns massor av restauranger att välja bland, för alla smaker.

strandgym

På flera ställen på stranden finns utegym, och de är väl använda.Både av stadens invånare och av oss. Det är många av deltagarna på konferensen som passar på att träna mycket under de här dagarna. Det arrangeras en del gemensamma morgonpass, men många tränar på egen hand. På gymmen, springer eller går utmed stranden eller utnyttjar hotellets gym. På frukosten brukar många vara klädda i träningskläder.

soluppgång

Det bästa med alltihop är ändå hotellet. Alla rum har utsikt mot poolområde och hav och varje morgon gick vi ut på balkongen och sa god morgon till soluppgången. Och varje morgon när man öppnar balkongdörren möts man av en hel orkester fågelsång. Det är ett fantastiskt sätt att börja dagen på. Sedan går man ner och äter sig proppmätt av den gigantiska buffén och därefter sätter dagen igång.

Någon gång skulle jag vilja åka hit på ren semester. Ligga vid poolen eller på stranden, hyra bil och se omgivningarna, shoppa, äta runt på olika restauranger (särskilt fiskerestaurangerna på stranden där de grillar fisken på stranden i grillar som ser ut som båtar. Det luktar så gott!). Det finns massor att upptäcka i och omkring Fuengirola. Mitt Málaga ligger t.ex. bara 20 minuter bort med bil.

Någon gång får det bli semester där. Mitt älskade Spanien – vi ses snart igen!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s