Ett russin och många tårar senare

Det där med en mysig tjejkväll i går kunde vi ju glömma.

Det började bra. Mini satt och kollade på film och åt russin och jag satt med en bok. Efter en stund började hon gnälla, hålla sig för näsan och säga aj, näsa. Jag trodde först att hon menade att hon var snorig, för hon har ju varit sjuk och hon satt och snorade och höll på. Men lite gnäll övergick snart i förtvivlad gråt och jag misstänkte direkt att hon hade stoppat in ett russin. När jag frågade sa hon ja, och sedan bröt helvetet lös.

För att göra en låååång historia kort: Jag skulle försöka få ut det där förbaskade russinet, men att hålla henne och samtidigt försöka föra in en pincett försiktigt visade sig vara mer än en person klarar av. Efter förtvivlad gråt och skrik och försök att trösta sa hon att hon ville sova, så jag bar in henne i sängen och lade henne där. Min tanke var att försöka få in pincetten när hon sov, men hon lade sig först med armen skyddande över näsan. Hon somnade omedelbums och efter någon minut gled armen ner och jag kunde först lysa med ficklampa och se russinet och sedan föra in pincetten och få ut ett stort genomsnorigt russin. Yes!

Jag slapp alla reservplaner jag hade hunnit tänka på. Efteråt kunde jag inte låta bli att googla, en förälders mardröm…. För man hittar bara en massa negativt när man gör det. Självklart hittade jag direkt att de som råkat ut för samma sak hade blivit beordrade av sjukhus att åka dit direkt och att det fanns en risk att russinet skulle åka ner i lungorna. Så där satt jag och läste och kände mig som världens sämsta mamma som inte genast åkt in till sjukhuset. Å andra sidan fick jag ju ut russinet relativt snabbt. Jag lärde mig också om den s.k. föräldrakyssen, och om det händer fler gånger kan det ju vara bra att känna till.

Mini sov i alla fall som en stock hela natten förutom en liten tur upp för att dricka vatten, och vaknade på gott humör vid halv sju. Jag gick också och lade mig tidigt och somnade så fort jag lade huvudet på kudden. Jag hann inte ens sakna att T inte låg i sängen.

Shit, vilken pärs. Jaja, nu har vi testat på det också.

 

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Hu – vilket skrämskott!

  Svara

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • *Malins paradis*

  "Paradise is where love dwells"
 • *Om mina foton*

  Alla bilder här på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. De får inte användas utan min tillåtelse.
 • Cykelväder! 🚴🏼‍♂️
Så fort vi hade hämtat Embla från skolan ville barnen cykla. Det var bara in och gräva fram hjälmar och Vidars trehjuling. Som jag älskar det här vädret! Minus snön då... 😊 Solglasögonväder! 😎
Ett härligt fredagspass på gymmet med axlar och rygg och sedan en stunds yoga och huvudstående, och jag är redo att ta helg med min fina familj. 
Ha en härlig helg! ❤️
#fredagsfys #träningsglädje #strongerthanyesterday #äntligensol Mamma skulle ha fyllt 68 år i dag, och mormor skulle ha fyllt 94 år. ❤️
På första fotot är mamma, mormor och morfar. Ingen av dem lever i dag. Morfar dog när han var 69 och det känns jättekonstigt att tänka att mamma skulle ha varit i hans ålder nu. Hennes sista födelsedag firades med stor fest på Hotell Tre Liljor då hon fyllde 50 år. ”Det här blir min sista fest” sa hon då. Det var som om hon visste. Hon brukade känna på sig vissa saker, och jag har fått det från henne. Ett halvår senare dog hon av en propp i lungorna. 
Kan man någonsin komma över en nära familjemedlems död? Nej, men man lär sig leva med sorgen. Plötsligt inser man att man kan titta på foton utan att börja gråta. Men det går i vågor det där och så här 18 år senare kan jag fortfarande börja gråta av längtan efter henne.
Men i dag blir inga tårar. I dag minns jag henne genom att titta på foton och minnas. 
Grattis på din dag mamma, och på din dag mormor. Hoppas ni får en fin födelsedag där ovanför molnen. ❤️ Vidar gör ”som mamma göj”. Och ”ni fåj inte stöja mäj nu”. Lite yoga på mattan innan vi drar vidare på terminens sista barngympa. 😊👍🏻
Min fina yogakille! 🧘🏼‍♂️
 • *Kategorier*

 • *Malins arkiv*

 • *Admin*

 • Annonser